Заживео невероватан бизнис у малиногорјима, издају се рудници црвеног злата: Малине се беру кад хоћете и колико хоћете, а зарада се после дели са власником парцеле

Ивањица - Берба малина широм западне Србије већ је почела, а један од највећих проблема за власнике парцела било је како наћи добре раднике како свој род не би препустили случају. Они који то нису успели на време одлучили су се на други корак и решили су да своје "руднике црвеног злата" издају и на тај начин, узимајући део зараде остваре профит. У таквој ситуацији нашла се и Ратка Пауновић која у близини Прилика код Ивањице има малињак који не може обере, а на жели да јој воће пропадне.


"Малињак се налази поред реке Моравице у равници и просторе се на око 20 ари. Све време сам водила рачуна о том малињаку, дохрањивала, заливала, стрепела од падавина и кад је дошло на брање раднике је било немогуће наћи. Зато сам одлучила да га изнајмим док берба траје. Онај ко се одлучи да се прихвати тог посла може да заради више него да иде у класичну бербу малина, притом је такорећи сам себи газда", каже за РИНУ Ратка.

15.06.2022.


Fotografije