Страшно изгледа Морава кад полуди, нема пливача који се може изборити са њом: Здравко је спасио младића који се борио за живот, отркива све ћуди ове непредвидиве реке (ФОТО)

Чачак - Непредвидива и опасна у свој сили показала се река Западна Морава када је запретила да одуземе живот кајакашу из Чачка. Иако вероватно сигуран у себе и своје пливачке способности, био је довољан само један тренутак да се вожња кајаком од Међувршја ка Парменцу претвори у катасрофу. Управо у том тренутку, пресудном за младог кајакаша, појавио се Здравко који му је пружио руку спаса.

„Са терасе је моја жена видела и дошла да ми каже да се човек дави, видео сам да га је вода смотала, притрчао сам поневши морнарски конопац који сам имао при руци и преко бране, видео сам да га је вода ковитлала, пришао сам, помогао, човек је изашао. Међутим, оно што ми је било чудно јесте да је са друге стране било доста људи, али сви су само посматрали ту немилу сцену и нико није пришао да помогне, него су снимали телефонима како то изгледа”, рекао је за РИНУ Здравко.

15.06.2022.


Fotografije