Крај стрепњама и великим мукама српских воћара, : До септембра ће бити изграђена аутоматска противградна станица, браниће читаву Западну Србију од великог непријатеља (ФОТО)(ВИДЕО)

Ивањица - Скоро сваке године део рода црвеног злата оберу временске непогоде, а пре свега пре или током бербе јак град опустоши малињаке. Поједини малинари део рода осигурају и тако бар мало надоместе губитак, док остали гледају у небо и стрепе да ли ће за само пар тренутака бити уништен сав труд. Њиховим мукама ускоро би требало да дође крај, јер је у плану изградња аутоматске противградне станице на простору Власенице и Вишеграда.

"Станица ће бити готова до септембра месеца и она ће штитити читаву западну Србију од елементарних непогода, што до сада нисмо имали као привилегију. То ће бити највећа тековина нашег друштва, јер ћемо на тај начин да спречимо евентуалне штете које би могле настати у пољопривреди. То је пројекат чија је реализација од кључног значаја, јер ми раније шта год да је долазило из правца БиХ, нисмо могли да се одбранимо, а сада ћемо моћи", изјавио је за РИНУ министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

17.06.2022.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1