Насамарио Београђанина, узео му мобилни телефон од 500 евра а новац није послао: Мушкарац из Пожеге због преваре мораће да робија 18 месеци, али и да плати 60.000 динара

Чачак – Основни суд у Чачку је по оптужном предлогу овдашњег јавног тужилаштва изрекао казну од 18 месеци затвора окривљеном Н. В. (40) из Пожеге, који је одговарао због кривичног дела преваре, а дужан је да плати и глобу од 60.000 динара. На суду је, иначе, изјавио да нема имовине, а до сада је више пута био правоснажно осуђиван због разних кривичних дела у Пожеги, Краљеву и Сремској Митровици.


Окривљени је, наводи се у образложењу, 12. августа 2019. у Чачку довео у заблуду оштећеног П. Г. Из Београда, пошто је на порталу kupujemprodajem.rs прочитао оглас којим Београђанин оглашава продају или замену свог мобилног телефона. Окривљени је путем вибера позвао продавца, лажно пријавио да је из Чачка по имену Александар Јовановић, обећавши да ће му по курирској служби, у замену, послати свој телефон приближне вредности, или део новца. Курири су му у чачанску Улицу Кнеза Лазара донели телефон из Београда вредан 60.000 динара, али он пошиљаоцу није послао ни свој телефон нити 250 евра обећаних у преговорима.

17.06.2022.


Fotografije