Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·    


Autor: RINA.rs


Невероватан и јединствен подвиг храбре Италијанке: Вијена има 72 године и пешачи од родног Салерна до Кине, прећи ће чак 20.000 километара а узор јој је чувени земљак Марко Поло (ФОТО)


Чачак – Да су године само бројка на папиру и ништа више, на свом личном примеру одлучила је показати времешна, али храбра и витална Италијанка. Вијена Камарота из Салерна има 72 године и она ће препешачити невероватних 20.000 километера како би прешла раздаљину од Италије до Кине, а све то по узору на свог земљака чувеног Марка Пола. Њен циљ је јасан, али још је јаснија порука коју жели да пошаље читавом свету.

 „На овај пут одлучила сам се управо због жена мојих година јер желим да им поручим да никада не одустају од својих жеља и циљева. Ништа није немогуће и старост није препрека, већ може бити и одлична мотивација за бег из зоне комфора и прави моменат да урадите неку екстремну ствар“, каже Вијена за РИНА.

Када је својој околини саопштила шта жели да уради сви су је, како каже, гледали у неверици. Али, кад су схватили да одустајање није њена опција пружили су јој подршку и упутутили речи охрабрења.

„На ову идеју сам дошла пре две године када је кренула корона и када сам се разболела, настављена је ове године када сам ушла у једну организацију која се бави археологијом и културом. На овом путу највећа подршка су ми ћерке које се много интересују за ово што радим, такође сви ме подржавају путем интернета, моји лекари који ми помажу када имам проблема са мишићима", каже ова храбра Италијанка.

Њена снага и кондиција не би требало ни да чуде, јер је Вијена активан  планински водич, инструктор кајака, на свом путу дугом 20.000 километара проћи ће кроз многе земљ и градове, а како каже већ се радује упознавању различитих култура и нација. Ако све буде текло по предвиђеном плану њена несвакидашња авантура требало би да потраје око три године. Иза ње је 37 дана путовања и тренутно пролази кроз Србију, а богато археолошко наслеђе задржало ју је на пар сати и у Чачку у ком је обишла чувене Римске терме смештене у самом центру града.

 „Мислим да млади треба да доста путују, да цене друге културе, јер управо култура и друге земље су мостови који нас повезују и који нам дају мир. Чачак ме много подсећа на мој град, Римске терме ми се јако допадају , посебно зато што се налазе у самом центру града. Људи су овде насмејани, много волим вино и пре доласка у Србију чула сам много о производњи вина. Што се тиче хране не волим месо, а чула сам да је то овде јако популарно, више волим воће и поврће", рекла је она.

Истрајност, снага духа и тела красе ову жену и зато је Вијенина прича може да послужи као права мотивација кад вас „мрзи“ да одете чак и до продавнице. Путовање прате изалијаснки медији, а она се труди да на специфичан начин прикаже сваки сегмент свог подвига.

РИНА


20.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO