Апокалиптичне слике стижу из Тополе, незапамћена олуја оборила крст на цркви и уништила куће: Ни најстарији мештани не памте овакав хорор, уведена ванредна ситуација у четири села (ФОТО)

Toпола – Јутро након незапамћеног невремена из села у околини Тополе стижу драматичне слике. Јак олујни ветар носио је све пред собом, а причињена је огромна материјална штета услед чега је на делу територије проглашена ванредна ситуација. Највећи удар претрпела су села Јунковац, Наталинци, Павловац и Шуме. Олуја је носила све пред собом, а многа домаћинства потпуно су уништена.

„Све што смо годинама стварали невреме је однело за десетак минута. Ветар је носио све пред собом, цреп је летео на све стране, сва срећа па смо стигли да побегнемо у кућу, а ни ту нисмо били безбедни. Скинуло ми је пола крова, оборило оџак, где је прошло остала је пустош. Од пољопривреде не знам да ли је нешто остало, то је секло и превртало стабла, пшеница је пожњевена однело нам је сав труд, муку и зној, не памтим да је некада овако јако невреме било у нашем селу“, каже за РИНУ Светислав Ранковић из Наталинаца.

22.06.2022.


Fotografije