Штете се још увек са тугом сабирају, у селима остала само пустош: Невреме у Тополи оштетило преко 300 кућа, а 70 одсто локалних путних праваца је непроходно (ФОТО)

Топола - Након незапамћеног невремена које је погодило села на територији општине Топола мештани још увек сабирају штете. Према првим званичним информацијама са терена, олуја и јак ветар оштетили су а негде и потпуно уништили преко 300 домаћинстава, а 70 одсто локалних путних праваца је непроходно.

"За накнаду причињене штете биће формирана комисија. Како би се убрзало пружање помоћи потребно је да грађани који су претрпели штету сачувају снимке-фотографије причињене штете на својим домаћинствима и почну са санацијом објеката. Такође, неопходно је сачувати и фискалне рачуне од куповине грађевинског материјала. Са прикупљеним материјалом – снимцима, фискалним рачунима и копијом текућег рачуна оштећена лица ће на писарници Општинске управе предати Захтев за надокнаду штете", изјавио је председник општине Топола Владимир Радојковић.

23.06.2022.


Fotografije