Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Stiže ekranizovana priča koja ledi krv u žilama, snima se film o ozloglašenoj “žutoj kući” na Kosovu: Potpisivali papire kao donori pa na svirep način ubijani, krv je bila svuda po podu i zidovima (FOTO)     ·     Jedna od najlekovitijih planina u Srbiji, a malo ko za to zna: Na Javor dolaze astmatičari, anemični i oni sa slabim imunitetom - iz prirodne oaze odlaze preporođeni (FOTO)     ·     Pronađeno telo podoficira Vojske Srbije koji je tokom vežbe upao u vodu     ·     Bukte požari širom Srbije: Vatrogasci se uhvatili u koštac sa plamenom izazvanim na otvorenom prostoru     ·     Teška saobraćajna nesreća u Svilajncu: Izgubio kontrolu nad vozilom pa sleteo sa puta     ·     Svetlana Dragijević majka ubice male Danke odbila da svedoči     ·     Vatreni obračun u Kolašinu: Zapaljen skupoceni audi, osumnjičeni za ovo delo prilikom hapšenja napao policajce     ·     Ekološka bomba kod Topole se konačno sanira: Nesanitarna deponija Torovi svaki čas gori, uzrok je nepažnja pojedinica koji tragaju za sekundarnim sirovinama     ·     Pune ruke posla za Hitnu pomoć tokom vremenskog rolerkostera: Najviše se javljali bolesnici koje pate od visokog pritiska i astmatičari     ·     Sinoć napadnut mladić na Autokomandi u Beogradu     ·     Lazoviću i Katniću određen pritvor     ·    


Autor: RINA.rs


Уништено пет аутомобила и један трактор, најсиловитији удар олује био је у овом драгачевском домаћинству: Милораду за само 15 минута страдао читав возни парк, а штета је вишемилионска (ФОТО)


Лучани - Због града који је претходних дана опустошио Драгачево уведна је ванредна ситуација, а житељи још увек сабирају штете јер је за само 15 минута много тога уништено. Међу мештанима који су претрпели заиста велике губитке због невремена, свакако је Милорад Ђекић из села Кривача, ком су леденице величине песнице уништиле пет аутомобила у дворишту и трактор. 

"За кратко време, град је направио вишемилионску штету. Ништа није наговештавало да ће одједном пасти, изручио је огромну количину леда која ми је оштетитила пет аутомобила, један трактор и цреп на кући. Још нисмо стигли све ни да саберемо, а камоли да се опоравимо. Ради се о штети од од неколико десетина хиљада евра. Ипак, најважније је да смо извукли живу главу и да у невремену нема повређених, јер је у оној ситуацији све билоо могуће", каже за РИНУ домаћин Милоад. 

 Он се нада да ће насталу штету на стамбеним објектима санирати у најкраћем могућем року, а за аутомобиле помоћ ће морати да потражи код осигуравајућих кућа.

"Идемо даље, идемо изнова. Нисмо се надали да невреме може бити овако силовито. Нешто смо осигуравали од пољопривреде али морамо да седнемо и погледамо, на аутомобилима је основно, али домаћинство цело почев од куће, штале и помоћних објеката морамо сами да изнесемо", додао је Ђекић.

Најкритичнија ситуација у Драгачеву је у селима Турица, Пухово, Вича, Горачићи, Драгачица, Расовац, Дои и Горњи Дубац, Каона, Живиица, Марковица, Дучаловићи, Рти, Дљин. Предео Гуче и села Лучана.

"У једном сату испаљено је 78 противградних ракета, које ипак нису успеле да разбиу градоносне облаке и смање обим настале штете. Од почетка године, општина Лучани је током бројних налета градоносних облака до сада испалила 186 противградних ракета”, наводи председник општине Миливоје Доловић.

Формиран су две Комисије које ће одмах кренути у пописивање настале штете, посебно на стамбеним, помоћним објектима и путној инфраструктури, како би се приступило обнови и заштитити првенствено кућа од могућих пљускова који се очекују и у наредним летњим данима. Сви грађани који су претрпели штету, пријаву оштећења могу пријавити на писарници Општинске управе општине у Лучанима и Гучи.

РИНА


23.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO