Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Очекује се преко 100.000 људи и да реком заплови на стотине чамаца: Ово је најмасовнија манифестација и најбоља журка на води на читавом Балкану, Дринска регата заказана за јул (ФОТО)


Бајина Башта - Познат је датум одржавања највеће манифестације и најбоље журке на води у региону. Дринска регата ове године заказана је за период од 20. до 24 јула и зеленом реком тада ће запловити на стотине чамаца из читавог света. Претходних година корона вирус је смањио број страних гостију, али сада се све враћа у нормалу и већ је забележена велика заинтересованост посетилаца из иностранства.

"Дринска регата је најстарија манифестација на реци Дрини која се више од четврт века организује у Бајиној Башти,стога је већ један својеврсни бренд по коме је наша општина постала препознатљива ван граница Србије. Већ имамо доста упита, сви они који једном дођу на регату увек се враћају и наредних година. На ту чињеницу смо највише поносни", рекао је за РИНУ Синиша Спасојевић заменик директора ТО "Тара - Дрина".

Концерти Аца Лукаца и Рибље чорбе на излетишту Рача

Осим јединственог карневала на води као и сваке године посетиоци ће моћи да уживају у великом броју занимљивих садржаја, изложбама и концертима великих звезда.Већ од среде 20. јула од раних јутарњих часова велики број учесника Сајма сувенира, меда, ракије и домаћих производа изложиће своје производе на главном шеталишту градића у Подрињу. У наредним данима манифестације очекује биће организовано традиционално такмичење у припремању рибље чорбе поред реке врело у Перућцу као и програм за најмлађе који се одржава на градском тргу све дане трајања манифестације.
У вечерњим часовима на излетишту Рача очекују велики концерти Аце Лукаса, Жељка Васић, Рибље чорбе и Партибрејкерса.

"Очекује се да ће на манифестацији учешће узети преко 130 000 посетилаца.Осим незаборавног сплаварења Дрином, наш главни адут свакако су изузетна природна богатства.Планина Тара, Заовинско и језеро Перућац, фантастични видиковци и богато културно-историјско наслеђе само су неке од топ дестинација које могу да се обиђу и да се у њима ужива током регате",рекао је Спасојевић.

Прва Дринска регата је одржана јула 1994. године и од тада се свакетреће седмице у јулу одвија ова манифестација. Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља спој традиције са савременим туристичким трендовима.

РИНА


25.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO