Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     Jeziva tuča u Novom Pazaru: U sred bela dana čovek prebio dečaka u servisu mobilnih telefona, odmah je uhapšen i sproveden u stanicu     ·     Drogiran napravio pravi karambol u Tutinu bez vozačke dozvole: Na raskrsnici udari u mercedes, na svu sreću niko nije povredjen     ·     Lokalizovan požar u podgoričkoj školi: Polumaturanti slavili kraj nastave pa bakljom zapalili krov, nema povređenih (FOTO)     ·     Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)     ·     Prodavao patike preko interneta i naplaćivao pouzećem: Debelo oštetio državu, utajio porez preko tri miliona dinara     ·     Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu     ·     Divlja svinja se gosti na đubrištu kod tornja na Sljemenu     ·     Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Lazarevcu     ·     Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·    


Autor: RINA.rs


Само са јаким срцем и добром кондицијом људи пристају на овакав изазов: Петсто одабраних ће се такмичити у најтежој дисциплини са препрекама, у суботу се одржава права адреналинска трка у Бајиној Башти


Бајина Башта - Прави спортски изазов и љубитеље адреналина који су спремни да се упусте у аванттуру, Бајина Башта је права адреса. У суботу на Калуђерским барама у Националном парку Тара биће одржан трећи по реду "Тара ултра трејл". Реч је планинарској трци која окупља како врхунске спортисте тако и рекреативце које спаја љубав према природи и трчању ван уређених стаза. Ове године манифестација ће окупити рекордних 500 учесника (400 такмичара и стотинак деце на дечјој трци) из 9 земаља.

 

"За треће издање Тара Ултра траил-а припремили смо 4 потпуно нове стазе које ће такмичаре водити долином Јаревца, до истоименог језерца, преко највишег врха Таре – Зборишта (1545 м), фантастичним спустом поред три планинска језера: Плоштице, Спајићи и Заовинско језеро, затим преко врха Гавран и поред видиковаца који одузимају дах: Ослуша, Соколарица и Црњесково! Посебан бисере стазе представљају водопад Лађевац и средњевековни манастир Рача", казали су организатори за РИНУ.

 

Најкраћа стаза ТУТ 11 дуга 11 км са 450 метара успона је идеална за почетнике и оне који воле краће трејл трке. Најмасовнија трка ће бити ТУТ 25 дуга 25,4 км са 1320 метара кумулативног успона и ово је права посластица за средњепругаше. ТУТ 46 стаза од 47,5 км са 2110 м кумулативног успона представља одличну прилику за све оне који би да се по први пут опробају на ултра дистанцама. Главна трка је ТУТ 66 на стази од 64,7 км и 3250 метара успона - прави тест менталних и физичких способности за све оне који се одлуче за овај изазов. Ова трка се бодује у оквиру Националне серије у скајранингу (планинском трчању) Планинарског савеза Србије.

 

Организатори подсећају да нису заборавили ни најмлађе учеснике, за које су спремили дечју трку ТУТић. Старт и циљ свих трка је на простору хотела "Бели бор".

РИНА


30.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO