Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Велики дан за општину Мионица: У оквиру пројекта „Чиста Србија“ реализовали око 160 километара нове канализационе инфраструктуре


Мионица - На територији целе државе до данас смо у оквиру пројекта „Чиста Србија“ реализовали око 160 километара нове канализационе инфраструктуре, а наш оперативни план је да до краја године завршимо и четири постројења за пречишћавање отпадних вода, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на изградњи комуналне инфраструктуре у општини Мионица.

 

„Заиста сам поносан на пројекат „Чиста Србија“ који смо покренули на територији целе државе. Конкретно овде у Мионици и Бањи Врујци градимо око 20 километара нове канализационе инфраструктуре и два постројења за пречишћавање отпадних вода у шта инвестирамо 10,5 милиона евра. Из темеља мењамо еколошку слику наше лепе државе. Инвестирамо и градимо нове еколошке пројекте и не стајемо ниједан дан, чак ни по овим временским условима. Само смо у Новом Саду изградили нових 32 километра канализационе мреже и што би рекао мој пријатељ Милош Вучевић – „ми градимо, а они руше““, изјавио је министар Момировић.

Министар Момировић се овом приликом осврнуо на догађаје у Новом Саду, рекавши да једна организација под називом „Не давимо Београд“ која се бави комуналним и локалним питањима у граду Београду долази у Нови Сад да насилно упада у Скупштину тог Града, јер им не одговора урбанистичка концепција или генерални урбанистички план Града Новог Сада.

„Овим путем молим све Новосађане, као Београђанин, да издрже, јер ми као Београђани немамо права да се тиме бавимо – то је ствар елементарне политичке културе. Организација Новог Сада у урбанистичком смислу је питање за грађане Новог Сада. Ми градимо један феноменалан мост у Новом Саду, који је део обилазнице око Новог Сада, а градимо и мост који ће бити део Фрушкогорског коридора“, рекао је Момировић.

„Пројекат изградње канализационе мреже и пречистача отпадних вода је можда и историјски за нас, јер је држава издвојила огромна средства како би побољшала квалитет живота наших грађана у Мионици и Бањи Врујци. Грађани Мионице виде да држава доста улаже, ми смо о пројекту изградње комуналне инфраструктуре сањали, а сада видимо да ће Мионица бити место по свим еколошким стандардима. Похвала за министра Момировића који је само у Мионици четири пута у обиласку радова“, истакао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

У општини Мионица у оквиру пројекта „Чиста Србија“ биће изграђено 10.581 метар канализационе мреже и једно постројење за прераду отпадних вода, док ће у Бањи Врујци уз једно постројење за прераду отпадних вода бити изграђено и 8.498 метара канализационе мреже. Извођач радова је кинеска компанија China Road and Bridge Corporation (CRBC).

 


24.07.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO