Fudbalski teren na Rekreacionom centru dobio tribine i novu led rasvetu     ·     Crnogorac izbo Bosanca, pa otišao na kafu: Evo zbog čega je učinio jeziv zločin     ·     Teška nesreća kod Loznice: Sudar automobila i kombija, tri osobe voze u bolnicu     ·     Meteo alarm upaljen samo u jednom delu Srbije: Ovo je detaljna prognoza do kraja nedelje     ·     Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·    


Autor: RINA.rs


Четкицом ствара магију и љубав према Србији претвара у дела: Милица је учитељица али и врхунска сликарка, несебично се труди да свој таленат пренесе и на ђаке


Топола – Иако по професији учитељица и професор разредне наставе Милица Милованчевић из Тополе већ годинама уназад бави се сликарством из чисте љубави и заноса. Испод њене четкице до сада је настало на десетине дела, а скоро сва имају мотиве Србије и њених прелепих пејзажа који у виђени очима ове креативне девојке постају још нестварнији.

„Наша земља је заиста нестварна, стога је њена лепота моја вечита инспирација. Ту су слике из разних крајева Србије, наравно Опленац доминира јер сам у његовој близини рођена и одрасла, планине, реке, водопади, углавном пејзажи. Ово је неореализам и ипублика лепо реагује на овај правац али ја сликам и остале правце“, рекла је Милица.

Током година насликала је много радова, довољних и за изложбу и то необичног назива "Пејзажна шкриња Србије". Након Смедеревске паланке, изложба је сада актуелна у Тополи. Како је главно занимање ове талентоване девојке рад са децом, покушала је кроз низ радионица и најмлађима да пренесе све чари сликарства. Због великог одушевљења деце али и талента, заједничким радом настало је мноштво прелепих слика које ће такође угледати светлост дана.

„Очекује нас једна лепа дечја изложба, вероватно ће бити још и мојих. Деца лепо реагују, радили смо заједно и из тог заједничког рада настало је доста фотографија“, поручила је Милица.
Изложба коју је Милица организовала била је продајног типа. Ипак то није једини начин да се њене фотографије виде или купе. Милицу можете запратити на инстаграму или фејсбуку а ова талентована млада уметница најављује још слика из различитих крајева Србије.

РИНА


25.07.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO