Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Док се на плажама "умире"од врућине и тропских температура, на овој црногорској планини усред лета је снег: Стефан из Чачка остао шокиран призорима који су га затекли на фасцинантном Дурмитору (ФОТО)(ВИДЕО)


Чачак / Жабљак - Иако су прва асоцијација на Црну Гору море, сунце и плаже Стефан Раичевић из Чачка на свом примеру то је дементовао. Овај млади фризер, али и заљубљеник у путовања за ког је пре неколико месеци чула читава Србија, обишао је једну од најжвописнијих планина у региону и остао фасциниран призорима које је тамо затекао.


"Иако су температуре свуда екстремно високе, на Дурмитору као да је други Бог. Док смо се пењали ка његовим врховима скоро већина стена је и даље, крајем јула прекривена снегом. Покривач је дебљине неколико центиметара и велико је питање да ли ће се отопити до нових снежних падавина, које се овде могу очкиватти већ крајем октобра. Коме је врућина и жељан је зиме, ево може да дође на Жабљак и ужива у грудвању и евентуално санкању", каже кроз осмех Стефан за РИНУ.


Његов крајњи циљ био је највиши врх Дурмитора Боботов кук који се налази на 2523 метра надморске висине. Смештен између река Пиве и Таре, заједно са Безименим врхом (2487) и Ђевојком (2440) чини највиши гребен дурмитора звани Соа Небеска што значи подупирач неба.


"Без обзира што сам се прошле године већ попео на врх Дурмитора толико самс е одушевио овом планином да ћу се овде увек враћати. Предели су нестварни, а доживљај незабораван. Ова планина је заита нешто посебно, искрено није за свакога јер је потребно доста кондиције да се попење на врх, али ако се за нешто вреди потдрудити онда је то овај поглед који одавде пуца на читаву Црну Гору", рекао је Стефан.


Авантуре за овог фризера нису реткост, а често се одлучује да на дугачак пут иде и бициклом. Прошле године је управо на тај начин стигао од Чачка до Жабљака.


РИНА


28.07.2022.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO