Рад од јутра до сутра, а сваки динар се тешко зарађује: Милојко из села Бреково код Ариља обрађује 60 хектара земље, од многих пољопривредника он је проглашен за најбољег (ФОТО)(ВИДЕО)

Ариље - Тежак рад и много труда су основни предуслов уколико желите бити успешан пољопривреник јер на сеоском имању увек има посла. У свако доба дана, али и у свако доба године. То врло добро зна и Милојко Јовановић из Брекова код Ариља који је још као младић почео да се бави тешким послом. Данас обрађује 60 хектара земље, бави се воћарством, повртарством и сточарством. И управо је он на првом Сајму јагадостог воћа и производа заштишћеног географског порекла у Ариљу проглашен за најбољег пољопровредника.

"Узгајам малине и кромпир, имам 14 крава. Данас је потребно бавити се разним гранама како би могли да зарадите и успете. Настојао сам да заокружим донекле процес производње, па тако стајњак користим за малине и тако у круг. Ове године смо свакако најзадовољнији како смо прошли са малинама, цена је била добра као и род. Приходи по ару су били око 230 килограма, што је сасвим задовољвајуће имајући у виду да је прошле године била велика суша. Рад од јутра до сутра карактерише рад сваког сељака, само колико се потрудимо толико ћемо и имати", каже за РИНУ Милојко.

29.07.2022.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1