Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Autor: RINA.rs


Невероватан подвиг, из Сибира дошао у Србију како би зарадио новац за јахту: Николај је улични свирач и нико од пролазника не остаје имун на његову музику, одушевљен гостопримством нашег народа (ФОТО)


Горњи Милановац - Колико пута сте помислили да спакујете кофере и у потрази за бољом зарадом пређете неколико хиљада километара и упустите се у непознато? Управо то је учинио младић по имену Николај који је из Сибира стигао на Балкан. Он је већ месецима на пропутовању кроз Србију, улични је свирач и где год је засвирао гитару није остао непримећен. 

"Мој град Новокузњецк налази се на западу Сибира, желео сам да обиђем друге земље да упознам друге културе и нације и зато сам се осмелио на овај корак. Током свог путовања свирам на улици, људи ме радознало слушају и скоро сви остану без текста кад чују одакле долазим. Музика је моја љубав и драго ми је што могу на овај начин да обиђем свет. Срби су изузетно љубазан и гостопримљиви народ и осећам се заправо као код куће", каже Николај за РИНУ. 

У Србији борави око два месеца, а за сво то време обишао је Ужице, Чачак, Краљево, Врање, Крушевац, Нови Сад, Суботицу... Тренутно се налази у Горњем Милановцу где већ неколико дана увесељава пролазнике у централној градској улици. 

"Од овог посла може врло лепо да се заради. Не жалим се. Кад пролазнике дотакне у срце нека песма који свирам буду јако дарежљиви. Мој циљ је да на овај начин скупим новац да купим јахту. Можда ће то некоме звучати чудно, али то је мој сан који ћу се потрудити да остварим. Човек увек треба да има неки мотив који га покреће напред", додаје овај Сибирац. 

Његов репертоар је шаренолик, а често се зачују ванременкси хитови који разгаљују пролазнике. Каже да покушава да научи свирати и неке српске мелодије.

Још увек не зна где ће отићи следеће, али свакако му је циљ да обиђе читав Балкан и упозна топлину и посебан менталитет људи о којима је раније само слушао у причама. 

РИНА


30.07.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO