Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Овај бизнис у граду на Морави цвета, невероватном брзином се распродају: Цена за један квадрат у Чачку примамљива сваком купцу, стамбене зграде ничу као печурке


Чачак - Цена квадратног метра у Чачку у порасту је, али и поред тога што се цена стана у центру града креће и до 1.600 евра по квадрату плус пдв, потражња је и даље велика, па се већина станова прода још у току изградње.

 

Тренутно се у Чачку гради око 30 стамбених зграда и већина тих станова већ је продата. Тренд раста цена није новијег датума и у основи није изазван тренутном политичком и економском ситуацијом у читавој Европи.

 

"Цена станова је почела да скаче још прошле године, прошле јесени. То је ишло полако, а кулминација је била са ратом у Украјини, када је дошло до скока цена гвожђа и осталих материјала за нову градњу. Прво је дошло до скока цена новоградње, а то је повукло и цене половних станова. Цене су доста порасле у односу на прошлу годину", каже  за  РИНУ, Биљана Kићановић из агенције за некретнине Сигма.

 

Цена квадратног метра у односу на прошлу годину порасла је гото дупло, али то није утицало на потражњу.

 

"Цена је била прошле године, новоградње негде око 900 евра. Сад је то премашила и сада иде од 1.200 до 1.500, 1.600 евра плус пдв. Дискутабилно је шта је реално али то је сада тржишна цена. Самим тим је скочила и цена половних станова и они сада иду и до 1.000 евра по квадратном метру, али је тражња још увек велика", истиче Kићановић.

 

Према њеним речима потражња је нешто већа за половним становима него за новоградњом, али додаје да је понуда тих станова јако мала за разлику од ранијих година.

РИНА


31.07.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO