Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Петнаестогодиши Славиша има јачи облик аутизма, парализе и не може да говори, без мајчине помоћи тешко се креће: Сада им је потребна помоћ свих нас (ФОТО)


Чачак - Светлана Јековић је самохрана мајка која живи у Чачку са својим тешко болесним сином петнаестогодишњим Славишом. Он болује од парализе, тешко се креће и то само уз мајчину помоћ, не говори и има јачи облик аутизма. Због његових посебних потреба мајка Светлана му се потпуно посветила па из тог разлога не може да нађе стално запослење.

 

- Светлана нам се обратила за помоћ пошто је Славиши тренутно потребно нешто новаца да би обавио специјалистички неуролошки преглед, као и преглед бубрега због проблема који су му се јавили у последњих неколико дана. Недостаје новаца и за плаћанње рачуна, за храну, редовне терапије лековима, као и за основне потрепштине за живот. Нажалост, услед дугогодишње напорне борбе за Славишин живот и његова мајка Светлана такође је оболела, па су и њој повремено потребни лекарски прегледи и терапије - казали су у Удружењу Чачана у Београду.

 

Удружење Чачана у Београду, заједно са градом Чачком и Центром за социјални раду Чачку, већ дуже време укључено је у помоћ породици Јековић. Они позивају све оне који могу и желе да новчано помогну малом Славиши и његовој мајци да новчане уплате изврше на текући рачун Славишине мајке Светлане.

 

Текући рачун број 340-0000032483334-08 Ерсте банка.

 

Уколико има оних који би на неки други начин желели да помогну Јековићима позивамо их да се јаве на мејл udruzenjecacana@gmail.com или СМС поруком на телефон Удружења Чачана у Београду, број 0637444801.

РИНА


31.07.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO