Земунице и плетаре из каменог доба можете видети само на овом месту: Јединствени Археолошки парк у региону налази се у Ужицу, неолитско насеље открива све тајне праисторијског човека (ФОТО)

Ужице - Град на Ђетињи добио је нову туристичку атракцију која ће Ужичане, али и бројне посетиоце вратити у камено доба. У Стапарској бањи je након четири године рада на реализацији отворен јединствени Археолошки парк, такозвано неолитско насеље које пружа специфично путовање кроз време.

“Ово је био велики изазов за све нас, имали смо тим озбиљних људи које смо окупили и уз подршку града Ужица, ТО Ужице, Археолошког института Србије и других релевантних институција успели смо да интерпретирамо историјско наслеђе које се налази само три километра далеко од ове локације. Данас је све спремно да примимо посетиоце и то нам је велико задовољство и заједно ћемо радити да анимацијама и програмским садржајима допринесемо да насеље ради и развија се у правцу у коме су сви желели", изјавила је Снежана Милисављевић менаџер прекограничног пројекта “NeoLIFE”.

01.08.2022.


Fotografije