Ово је арена где сви мишићи пуцају, а зној са чела само капље: На 1.000 метара надморске висине на Брду Град код Косјерића прави народни спектакл, Срби не заборављају своје обичије и традицију (ФОТО)

Kосјерић - Брдо усред шуме, а град.. тај спој затећи ће вас само у Косјерићу. Управо на 1.000 метара надморске висине сместило се Брдо град које већ неколико деценија уназад постаје централно место сваког лета на ком се окупља на хиљаде посетилаца из Србије, али и читавог региона. Иако је чобаница и чобана све мање, јер ретко ко хоће да заради новац чувајући стада по пропланцима, једна манифестација и даље чува традицију и сећања. Чобански дани задњег викенда у јулу одржали су се 41. пут и поново су се ту окупили заљубљеници у старе обичаје и вештине.

"Ово је манифестација коју већ дуги низ година не пропуштамо. Само по себи, фасцинантно је место где се одржава. Чиста, нетакнута природа, насмејани људи. Овде је права милина доћи. Уживамо у свим садржајима, укусној домаћој храни и народној музици. Иако стари обичаји полако губе битку са модерним временима, баш оваква дешавања их чувају од заборава", рекао је за РИНУ Миленко Ивановић.

02.08.2022.


Fotografije