Све је крцато у кругу од 30 километара, Гуча ће за викенд бити пуна као шибица: Сабораши сада траже смештај у суседним општинама, огромно интересовање за највећу смотру лимених инструмената на свету (ФОТО)

Лучани - Ситно се одбројава до почетка највеће смотре лимених инструмената на свету. Завршне припреме за 61. Сабор трубача у Гучи су у току, а скоро сви смештајни капацитети у овој варошици су већ попуњени и тражи се кревет више. Иако је неких претходних година било речи о папреним ценама преноћишта, сада то није случај.

"У кругу 30 километара не можете наћи слободан кревет за преноћиште. Ове године сви смештајни капацијети на територији Гуче и Лучана су планули још неколико месеци раније. Љубитељи лимених инструмената и најлуђег провода стигли су не само из Србије, већ из земаља региона и Европе. Оно што нас радује да по први пут стижу гости из Португала. Посетиоци сада траже смештај у суседним местима у Пожеги, Чачку и Ивањици, јер је код нас све пуно", казао је за РИНУ, Миливоје Доловић, председник Саборског одбора.

02.08.2022.


Fotografije