Суво злато око њиховог врата кошта као трособан стан у центру Београда: Стигли гастарбајтери на Пештерску висораван, окитили жене и ћерке скупоценом одором и кренули на вашар (ФОТО)(ВИДЕО)

Сјеница - Засијало је сунце на Пештерској висоравни, али и гастарбајтерско злато. Почетак августа годинама уназад резервисан је за јединствену параду, вашар Алишђун у селу Браћак на ком се окупи на хиљаде људи како из Србије, региона али и оних који су трбухом за крухом отишли у иностранство. Весеље као весеље не може да прође без добре музике, хране и игре.. али овај вашар спецфичан је по старом муслиманском обичају који се и данас поштује. Новац преточен у злато мужеви, очеви стављају око врата својим женама и кћеркама. Тако се међу земљацима доказује моћ и богатство.

"Све вам овде сада пршти од луксуза и злата. Што је дужа огрлица, то је већи престиж који та породица има. Паре се бацају на музику, на поздрављање жена које се налазе у колу. Овде музичари зараде бакшиша као негде за месец дана", каже Едиб који не пропушта вашар на Пештеру.

02.08.2022.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1