U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·    


Autor: RINA.rs


Вандали су је потпуно развалили и уништили, али подигла се као Феникс из пепела: На улазу у Гучу постављена нова златна труба да дочека сабораше, симбол Драгачева опет сија (ФОТО)


Лучани - Незапамћен вандализам одиграо се пре неколико месеци у Гучи, када су на разочарање мештана непознати починиоци из још увек неразјашњених разлога уништили симбол у облику трубе који је деценијама уназад дочекивао сабораше на уласку у ову драгачевксу варошицу.  

 

"Претходна труба била је израђена од чврстог материјала и на стабилној подлози, тако да је било немогуће да је униште ветар и временске непогоде које су задесиле наш крај. Нема дилеме да су то урадили бахати појединци, за којима се и даље трага. Надам се ће виновник или више њих бити приведни правди - изјавио је за РИНУ Миливоје Доловић председник општине Лучани.

Да се традиција дуга преко пола века не би мењала, по хитном налогу урађен је и пред 61. Сабор трубача постављен нови добро познат симбол на истом месту, али овога пута још масовнији и сјајнији. 

- Нова труба је дужине пет метара, надамо се да неће поново бити на мети вандала. Желимо да сачувамо традицију и наш симбол Драгачева. Овакву какву смо је поставили сада може да дочека и стоти Сабор трубача у Гучи -додао је Доловић.

Престоница трубе потпуно је спремна да за викенд прими неколико стотина хиљада посетилаца колико се очекује на овогодишњој највећој смотри лимених инструмената на свету. Сви смештајни капацитети су попуњени већ месецима уназад, а преноћиште за време Сабора сада се може наћи само у суседним општинама. Сви програмски садржаји на овој манифестацији биће бесплатни. 

РИНА


03.08.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO