Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Порција купуса 600, а јагњеће печење од 2000 па све до 3800 динара за килограм: Ово су тачне цене током трајања Сабора трубача у Гучи, угоститељи свим гостима открили један трик како да уштеде новац да се кући не би враћали аутобусом (ФОТО)


Гуча - Упркос високим температурама у читавој Србији, најврелије је овог викенда ипак у Гучи. Улице ове варошице пуне су посетилаца, странаца и трубача који окићени динарима и еврима увесељавају госте. Хладан туш љубитељима ове манифестације свакако стиже кад им дође рачун, мада, како кажу сабораши, у Драгачево су и донели паре да би их потрошили. Ове године цене пића и хране су веће, али угоститељи то правдају поскупљењем на глобалном нивоу.

"Цене свега су отишле у небо, па морамо и ми да се прилагођавамо. Наиме, све је поскупело у набавци, ми покушавамо да одржимо тај баланс, не само ми будемо задовољни већ су нам на првом месту гости. У односу на прошлу годину цене јесу веће, али не драстично. Један ручак за четворочлану породицу у престоници трубе у време Сабора кошта око пет хиљада динара, што је сасвим пристојно за пиће, порцију купуса и врућег јагњећег или прасећег печења - казао је за РИНУ, угоститељ Милош, који већ дуже од деценијe борави у Гучи.

Угоститељи поручују да и на Сабор треба да кренете са предзнањем, па тако ако желите да попијете велику количину пића боље је да кренете од јутарњих сати када су цене ниже. Ако кренете да пијете на време, цена пива је око 350 динара, док са првим мраком она долази и до 600 динара. Најскупље је у етно угоститељским објектима, а испред једног је чак и окачен ценовник на ком пише да је килограм јагњетине 3800, а прасетине 3400 динара. Па, ко воли нек изволи. Приметно је да ту залазе само они који имају дубљи џеп. За разлику од таквих објеката испод аутентичне српске шатре ипак је јефтиније.

- Иако је набавна цена меса скочила, ако упоредимо цене од прошле године, за килограм врућег прасећег печења било вам је потребно 1400 динара, сада је цена 2000 динара, док је јагњеће 2400 за један килограм. За омиљени српски деликатес који се под шатром служи као предјело свакако је свадбаски купус који се служи уз домаћу проју и сир, мораћете да издвојите од 600 до 700 динара, док је то прошле године коштало око 400 динара - додао је угостититељ.

Атмосефра на Сабору трубача у Гучи уме да понесе чак и оне који имају змију у новчанику, стога искусни сабораши поручују свима да ипак прво добро провере цене, како се кући не би враћали аутобусом.

РИНА

 


07.08.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO