Сабор у Гучи оборио рекорде, преко 100.000 људи за три дана прошло кроз престоницу трубе: Организатори већ заказали термин за следећу годину, лимени инструменти ће грмети од 11. до 13. августа (ФОТО)

Лучани - Дан након Сабора трубача у Гучи у овој варошици остали су мештани, по неки музичар и угоститељи који пакују своје шатре већ размишљајући о наредној манифестацији. Још једном се показало да читава варош у Драгачеву живи за, али неретко и од ова три дана у години. Након тешког периода услед епидемије корона вируса, овог викенда Сабор трубача вратио се на велика у врата, у сваком смислу. Река људи сливала се главним улицама, а квалитетан и садржајан програм задовољио је и оне најизбирљивије.

"Организатори Сабора су изузетно задовољни не само због посете за коју можемо рећи да је била рекордна јер кроз Гучу прошло преко 100.000 људи, већ и програмом који је био главни повод да се сви окупимо и ово је права мера. Враћамо трубу коренима. Преко 500 учесника у самом програму је стварно импозантан број. Показали смо да Гучу можемо да вратимо на место где припада и очувамо традицију", казао је за РИНУ, Миливоје Доловић. председник саборског одбора.

08.08.2022.


Fotografije