Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Откривене пирамиде у Србији, за два брда у близини Ариља многи кажу да су истоветна онима у Босни и Херцеговини: Подударност је велика, а мештани већ годинама уназад виђају истраживаче на терену (ФОТО)(ВИДЕО)


Ариље - До сада смо могли чути за египатске и босанске пирамиде, али ако је веровати доказима које је су приложили локални познаваоци овог феномена све су прилике да се и Србија може похвалити њиховим постојањем. На путу ка ариљском селу Висока, са леве стане уздижу се два пирамидална брда која сваком пролазнику западају у око. Смештена су на истој географској ширини као босанске пирамиде, позицији према звездама а и угао који захватају оне комшијске истовентан је овима у Србији.

- То су врхови мали и велики Остреш, многи их називају ариљске пирамиде не само због шпицастог изгледа, већ и по томе што су сличних и висина и димензија као оне у Босни и Херцеговини. Као деца ми смо се пели на сами врх Остреша и наилазили на бројне мистериозне споменике који су сакривени добуко у шими, као и на неке рупе, налик подземним тунелима које су изгледали језиво. Овде су у неколико наврата вршена бушења ради испитивања терена, а многи верују и да ова два пирамидална брда крију неку енергију - рекао је за РИНУ Драган из села Добраче код Ариља.

Топоними би такође могли да указују на подударности. У близини босанских пирамида је место Високо, а код ариљских село Висока. На том подручју сместила се и Височка бања са много термалних извора што такође може бити још један параметар да се у близини налазе пирамиде, које у свом саставу имају доста шупљина и доста пећина. Два пирамидална брда код Ариља се од околине издвајају оштрим ивицама, а стрме стране воде ка реци Велики Рзав.

- Постоје многи путеви који воде до врха, али њима кроче само алпинисти и планинари. Они који су физички спремни јер су успони јако велики и стрми. Најприступачнија је јужна страна. У летњем периоду има доста гмизаваца, па се не препоручује кретати без неког искуснијег члана посаде. У неколико наврата су вићани и медведи - додао је Драган.

Још увек обавијене велом мистерије, ариљске пирамиде чекају неког ко ће ид детаљно истражити и потврдити све ове чињенице. Бројни туристи који се упуте на овај локалитет остају фасцинирани природним лепотама Височког кањона, али и лековитошњу бањске воде. То лечилиште постоји читавих осам векова, а у управо у Височкој бањи су многи пронашли спас. 

РИНА


16.08.2022.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO