Дрво и гуме смо извлачили из Ибра, па правили столове и фотеље: Млади археолог заменио канцеларију животом подно тврђаве Маглич, Милош прави несвакидашњи камп а помажу му волонтери из читавог света (ФОТО)(ВИДЕО)

Краљево - Млади археолог, Милош Сретеновић, са дипломом у рукама обишао је многе земље света. Најјачи утисак на њега је оставила Јужна Америка и начин живота тамошњих становника, тако да када се вратио у београдску канцеларију више ништа није било исто. Интензивно је почео да размишља да свој живот промени из корена, а свој сан је и остварио. Подно зидина средњовековне трврђаве Маглич код Краљева реализује пројекат одрживе заједнице, у ком учествују волонтери из свих земаља света. Откупио је имање површине од око пет хектара и ту планира да направи јединствен камп у региону.


- Суштина свега повратак природи и формирање специфичног самоодрживог насеља у ком би живели као што је то било некад. Подно Маглича правимо специфичан камп у ком учествују волонтери из читавог света који се пријављују преко сајта "workaway.info". Када стигну у ову долину векова, они волонтирају око пет сати дневно, остало време имају да уживају у природи и пределима, јер су због тога заправо и дошли", каже за РИНУ Милош.

10.09.2022.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1