Заљубили смо се у српско село на први поглед, одмах би се преселили ту: Линдзи и Џејмс из Шкотске на бициклама прешли хиљаде километара, циклотуристи фасцинирани Ражаном код Косјерића (ФОТО)

Косјерић - Они су одлучили да освеже свој устаљени живот у уређеној Шкотској и крену у непредвидиву и незаборавну авантуру. Брачни пар Линдзи и Џејмс основне ствари спаковали су у ранчеве, сели на своје бицикле и кренули на пут дуг преко хиљаду километара. Ови циклотуристи планирају да обиђу све земље бивше Југославије. Србија се већ нашла под њиховим точковима, а најдуже су се задржали на западу земље, у Косјерићу. Кажу да би чак и прелепу Шкотску могли да напусте и преселе се у српско село подно Дивчибара.

- Природа нас је овде одушевила, а наравно и гостопримство домаћина због тога са разлогом долазимо у Косјерић и решили смо да купимо парче земље како бисмо овде у некој ближој будућности живели. Посебан печат је на нас оставило место Ражана, и манастир али наравно и српска шљивовица. Следећи пут када будемо долазили покушаћемо да научимо цео процес производење овог одличног пића, казала је Линдзи Куран за агенцију РИНА.

12.09.2022.


Fotografije