Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Милановчани без страха пред ову грејну сезону: Почиње са радом топлона на биомасу и природни гас, емисија штетних гасова из ових котларница биће - нула


Горњи Милановац – На територији општине Горњи Милановац почела је изградња новог топловода који ће служити за повезивање будуће топлане на биомасу и природни гас са постојећим топланама у кругу болнице, у Ломиној и Железничкој улици, и адаптацији постојећих подстаница у топланама у кругу болнице у те две саобраћајнице. Грађани ће већ од ове грејне сезоне моћи да се греју на нове топлане.

– Енергија је нешто што је данас у свету најтраженија роба. Горњи Милановац се на време припремио да буде потпуно енергетски независан у односу на окружење. Биомаса је потпуно обновљиви извор енергије, наш приватни партнер има уговор са “Србијашумама“, али исто тако ће имати и уговор са нашим предузећима како би се искористили сви остаци од дрвне биомасе која могу да се сагоревају у тој топлани. Оно што је битно напоменути је да је емисија штетних гасова из нове котларнице нула и да ће наши грађани безбедно дочекати зиму, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Он је додао да је ЈКП “Горњи Милановац“ већ набавило потребне количине мазута неопходне за почетак грејне сезоне, а да је планирано да се топлана на биомасу уведе у систем грејања од првог децембра. Ковачевић се захвалио грађанима на стрпљењу и разумевању због обуставе саобраћаја у улицама где пролази топловод.

– Што се тиче саме топлане на биомасу и природни гас, планирано је да се повежу постојеће котларнице система даљинског грејања, где ће доћи до превезивања индиректних система путем измењивача топлоте са нашим постојећим топловодима. Потребно је извршити реконструкцију тих наших топловода у наредној години како бисмо губитке свели на минимум. Планирано је да се у овој фази на систем прикачи и милановачка Општа болница, а даље ширење конзума ће зависити од опредељених средстава у наредном периоду – изјавио је Миленко Јевтић, руководилац сектора комуналних услуга у ЈКП.

Током радова за саобраћај ће бити затворена Железничка улица, у делу од моста код ФК Таково до раскрснице са Синђелићевом улицом. У делу код капије за улазак у круг болнице затвара се по једна саобраћајна трака, ради прокопавања Железничке улице. У периоду извођења радова биће постављена саобраћајна сигнализација којом ће се регулисати саобраћај.

РИНА


13.09.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO