Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·    


Autor: RINA.rs


Милановчани без страха пред ову грејну сезону: Почиње са радом топлона на биомасу и природни гас, емисија штетних гасова из ових котларница биће - нула


Горњи Милановац – На територији општине Горњи Милановац почела је изградња новог топловода који ће служити за повезивање будуће топлане на биомасу и природни гас са постојећим топланама у кругу болнице, у Ломиној и Железничкој улици, и адаптацији постојећих подстаница у топланама у кругу болнице у те две саобраћајнице. Грађани ће већ од ове грејне сезоне моћи да се греју на нове топлане.

– Енергија је нешто што је данас у свету најтраженија роба. Горњи Милановац се на време припремио да буде потпуно енергетски независан у односу на окружење. Биомаса је потпуно обновљиви извор енергије, наш приватни партнер има уговор са “Србијашумама“, али исто тако ће имати и уговор са нашим предузећима како би се искористили сви остаци од дрвне биомасе која могу да се сагоревају у тој топлани. Оно што је битно напоменути је да је емисија штетних гасова из нове котларнице нула и да ће наши грађани безбедно дочекати зиму, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Он је додао да је ЈКП “Горњи Милановац“ већ набавило потребне количине мазута неопходне за почетак грејне сезоне, а да је планирано да се топлана на биомасу уведе у систем грејања од првог децембра. Ковачевић се захвалио грађанима на стрпљењу и разумевању због обуставе саобраћаја у улицама где пролази топловод.

– Што се тиче саме топлане на биомасу и природни гас, планирано је да се повежу постојеће котларнице система даљинског грејања, где ће доћи до превезивања индиректних система путем измењивача топлоте са нашим постојећим топловодима. Потребно је извршити реконструкцију тих наших топловода у наредној години како бисмо губитке свели на минимум. Планирано је да се у овој фази на систем прикачи и милановачка Општа болница, а даље ширење конзума ће зависити од опредељених средстава у наредном периоду – изјавио је Миленко Јевтић, руководилац сектора комуналних услуга у ЈКП.

Током радова за саобраћај ће бити затворена Железничка улица, у делу од моста код ФК Таково до раскрснице са Синђелићевом улицом. У делу код капије за улазак у круг болнице затвара се по једна саобраћајна трака, ради прокопавања Железничке улице. У периоду извођења радова биће постављена саобраћајна сигнализација којом ће се регулисати саобраћај.

РИНА


13.09.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO