Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·    


Autor: RINA.rs


Вукови већ данима праве покољ у селима у околини Краљева, заклали до сада преко 100 оваца: Мештани успели да одстреле три дивље звери, а видели их укупно шест


Краљево - Током претходних месец дана на територији села код Гледићких планина вукови су направили прави покољ, а заклано је преко стотину оваца из неколико стада. Уплашени мештани су у страху и за своје животе, јер дивље звери никад тако близу нису пришле кућама.

"Свакодневно смо се суочавали са покољем оваца. Вукови налете и направе хаос, стада су нам остала десеткована. Није свеједно кад знате да су звери свуда око вас, нисмо слободни ни да изађемо испред кућа чим падне први мрак", кажу за РИНУ мештани села Гледић код Краљева.

Како своја домаћинства нису желели да препусте зверима, мештани међу којима су двојица ловци успели су да одстреле три вука, а како кажу, угледали су их укупно шест. Ипак, не могу самостално да делују и наставе акцију јер су им неопходне дозволе за одстрел.

"Нанета нам је немерљива штета, а руке су нам везане. Штету смо пријавили Ловачком удружењу, али су нам тамо рекли да прво треба да позовемо ветеринара који ће сачинити записник и тако доказати да је штету направио вук. Након тога долази комисија и утврђује се штета. Због тако компликоване процедуре велико је питање да ли ће и кад ће нама бити надокнађена ова велика штета, а ми остајемо у великом проблему", кажу мештани.

РИНА


15.09.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO