Нестварна природна лепота вишеструко повећала цене земљишта у околини Љубовије: Видиковац Локва међу најатрактивнијим локацијама у Западној Србији, препун посетилаца из читавог света (ФОТО)

Љубовија - Када је Бог делио природна богатства, по свој прилици њавише се задржао у Западној Србији јер не могу да се избороје сви фасцинантни видиковци на њеној територији. Један од оних најлепших сместио се недалеко од Лјубивије, назван видиковац Локва, са ког пуца невероватан поглед на коју год страну да се окренете. Са јужне стране види се кањон Дрине, док са севера види се Специјални резерват природе Трешњица. Једна је од најатрактивнијих тачки не само за локално становништво, већ и за велики број туриста који сваке године посећују ово место. 

- Ово је атрактивна дестинација за посетиоце који стижу из свих делова света. У самом специјалном резервату живе ретке биљне и животињске врсте као што су белоглави супови где смо успели да орханизујемо и њихову исхрану у зимском периоду. Када је држава заштитила цело ово подручје ми смо имали само четири јединке ове врсте, сада смо доспели до бројке од 40 супова који су познати и корисни као чистачи природе јер једе угинуле животиње, каже за РИНУ Милисав Вићентић. 

15.09.2022.


Fotografije