Две саобраћајнице од великог значаја за Чачане: Очекује се насатавк изградње Синђеличеве улице и Булевара војводе Путника, у потпуности ће бити растерећен проток возила кроз центар града

Чачак – Изградња нових саобрћајница кроз само језгро града Чачка умногоме је олакшала свакодневно функционисање саобраћаја и убрзала проток аутомобила. Током следеће године очекује се завршетак изградње Синђелићеве улице, као и наставак Булевара војводе Путника до Немањине улице. Највећа проблем у реализацији ових инфраструктурних пројеката јесу нерешени правно-имовински односи.

"Градско веће усвојило је план експропријације 16 парцела на траси Синђелићеве улице, од Кнеза Милоша до Улице Светог Саве, на којој се налазе објекти укупне површине око 500 квадратних метара. Пошто је Влада Србије утврдила јавни интерес, ми крећемо у извлашћивање тих парцела и објеката. Остала су још три објекта при завршетку Синђелићеве улице, до Улице војводе Степе. Очекујемо да ће до краја године све бити исплаћено, и уклоњени објекти који се налазе на траси", рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

17.09.2022.


Fotografije