Не један, не два чак пет барјакара у народним ношњама дошло је по Јовану: Несвакидашња свадбена поворка стигла је од Чачка до Рудог,млада у сузама радосницама дочекала сватове(ФОТО)

Чачак /Рудо - Септембар је месец када је широм Србије највише окићених капија, а трубачи имају пуне руке посла. Велике свадбе са неколико стотина званица део су српске традиција, а многи стари обичаји поштују се и данас. Предводник сватова увек је брајкатар који поносно држи тробојку,иде на челу колоне и махом је то најбољи неожењени младожењин друг. Међутим, кад су се веначавили Јована из Рудог у Републици Српској и Никола из Чачка то је ипак било мало другачије. По лепу младу дошло је ни мање, ни више, него чак пет барјактара и то обучених у народну ношњу.

"Никола и ја смо одувек били традиционални, поштовали смо и поштујемо нашу веру, обичаје, па и поједине обреде. Није се о томе некада без разлога водило рачуна. Желела сам да изађем из породичне куће, желела сам да дођу сватови по мене, сватови са што више барјактара, а да ме родитељи и брат, заједно са осталим свадбарима испрате", рекла је за РИНУ невеста Јована Лазовић, сада Ружичић.

17.09.2022.


Fotografije