Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Хвала Богу па оваква деца постоје: Две девојчице из Чачка читав свој летњи распуст провеле продавајући руже како би помогле болесној Војци, две ученице Основне школе су понос града на Морави


Чачак - Да се добар човек не постаје, већ рађа најбоље доказују две ученице Основне школе из Чачка. Док је већина њихових вршњака одмарала и уживала Јована и Неда, читав свој распуст провеле су на градској чачанској плажи продавајући цвеће како би учинили јако добро дело и помогле да се скупи новац за њихову суграђанку Војку. Иако јако младе, већ су положиле тест хуманости и то највишом оценом.

 

- Желеле смо да дамо свој мали допринос како би се за Војку скупило што више новца. Кад смо имали такав циљ, ништа нам није било тешко. Обилазиле смо кафиће, нудили руже како би помогли нашој Војци да што пре издрави. То је за нас представљало ново искуство, а да нисмо то учинили, седели би кући као и сваки основац који не зна шта да ради - казале су ове две Чачанке за РИНУ.

 

Војка Јефтовић већ се дуго бори са опаком болешћу . Њени резултати су много бољи у претходном периоду, али за даље лечење потребна је велика сума новца.

 

- За прву серију терапија било јој је неопходно 26.000 евра, настававила је да прима хемоимуно терапију, које иду на 21 дан и та једна доза кошта 5.000 евра. Сада су јој предложене три након чега ће поново имати контролу, и на тој контоли ће се вероватно наставити терапија у зависности од њеног здравственог стања. Колико ће укупно терапија бити неопходно, самим тим и колико новца до самог излечења ће бити неопходно ми не знамо. За нас ова борба је тек почела и нећемо одустати да се заједно боримо за нашу Војку - казала је Драгана која је покретач целе акције.

 

Овакав гест младих Чачанки наишао је на одушевљење житеља града на Морави, који су свесрдно подржали акцију а многи узели и учешће у њој.

 

- Хвала драгом Богу да има овакве деце, и да их је што више. Надамо се да ће се то њима добрим вратити и да ће им то допринети препознатиљивости и тиме привући још више људи - сложни су Чачани.

 

Нада за Војкино боље сутра постоји, а најбољем се нада и њена породица.

 

РИНА


18.09.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO