Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·    


Autor: RINA.rs


Иво Цар је потпуно оправдао своје име, за овавку идеју му је требало пола године: Саградио је бајку на планини Рудник, Ивица и Марица су нови становници чувеног српског Холивуда (ФОТО)


Рудник – Готово да нема детета које није чуло за Ивицу и Марицу и чувену кућицу у шуми направљену од чоколаде са прозорима од шећера. Ова позната бајка која је незаобилазни детаљ свачијег детињства испричана је на један јединствен начин и то на Руднику, познатој српској планини где се налази „Холивуд“ место које плени својом лепотом и атрактивном понудом. Иван Јаковљевић или како су га овдашњи мештани назвали „Иво Цар“ оправдао је дословце свој надимак и за крај где живи учинио је много. Својом домишљатошћу и креативношћу од обичне ливаде направио је Холивуд на српски начин – место где се сваке године окупља на стотине туриста.

 

Али ту није стао, већ сваке сезоне управо на овом месту осмисли неки нови детаљ који ће их на чувену српску планину поново довести. Овог лета, на Холивуду ‘никла’ је нећете веровати, кућица од чоколаде а испред ње бака и Ивица и Марица.

 

„Жеља ми је била већ неколико година уназад да бајку ‘Ивица и Марица’ илуструјем тј. изградим онако како је ја видим. То ми је омиљена бајка из детињства, па је највећи мотив за изградњу било баш то. У изградњи су учествовали сви из моје породице, највише отац Зоран који ми је помагао у заваривању металне конструкције од које је, у основи, изграђена кућица од слаткиша. Комшија Драган ми је помагао у изради крова који смо направили од ОСБ табли и теголе. Након шест месеци посвећеног и напорног рада, напокон сам завршио нови пројекат и бајку дочарао на јединствен начин“, рекао је за РИНУ, Иван Јаковљевић са Рудника.

 

Пола године је било сасвим довољно Ивану и његовим најближима да ту идеју спроведу у дело. Кућица као и три главна лика ове бајке употпунили су туристичку понуду Холивуда која је првенствено намењена деци.

 

„Овде је доста различитих детаља за децу, Холивуд је урађен тако да има мотива и за старије па је боравак на овом месту идеалан за породице са најмлађим члановима. Покушали смо и верујем да смо успели, посетиоци ће дати своју оцену за наш нови детаљ на планини. Уложили смо максимум труда и идеја да слику из бајке пренесемо у оригиналу. Ивица, Марица и бака изграђени су од арматуре на коју је постављена танка мрежа и на њу касније свеж малтер који је обликован специјалним алатом за вајање. Када су се скулптуре осушиле, офарбао сам их акрилним бојама за бетон“, објашњава Иво.

 

Овај домишљати Рудничанин исказао је захвалност првенствено својим родитељима, супрузи и деци који су имали слуха за његове идеје. Како је рекао у будућности на овом месту посетиоце очекује још низ новитета који ће боравак на српском „Холивуду“ учинити незаборавним.

 

РИНА


19.09.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO