Они су читав Чачак оставили у чуду, познато ко је налепио умрлицу краљици Елизабети у центру града: Група младића одушевљена њеним ликом и делом, желели да јој одају почаст

Чачак - Иако су хиљадама километара далеко од њеног краљевства, житељи града на Морави на несвакидашњи начин опростили су се од краљице Елизабете. На неколико места у граду освануле су необичне умрлице како би се одала почаст преминулој владарки. Сви су се питали ко стоји иза ове идеје, а испоставило се да је то група младих Чачана. 

"Годинама уназад шалили смо се на рачун њених година, били смо одушевљени њеним духом, живот, увек су око тога били неки вицеви и шале. Идеју смо добили још када је у стотој години умро принц Филип и рекли смо када буде умрла краљица ставићемо читуљу у Чачански глас, међутим то би нас коштало чак и до неколико хиљада динара, што је много, јер ми смо углавном студенти. Размишљали смо и на крају дошли на идеју да сами направимо умрлице и излепимо их по граду, па смо тако и урадили", рекао је један од идејних твораца необичне идеје.

19.09.2022.


Fotografije