Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Autor: RINA.rs


Деценијама ови Ужичани нису имали миран сан, плаше се сваке кише: Коначно почели радови на санацији клизишта у насељу Коштица, проблем се решава за сва времена


Ужице - Прве јесење кише мештани ужичког насеља Коштица по први пут након неколико деценија неће дочекати у страху, јер су коначно кренули радови на санацији клизишта које је сваког тренутка претило да се обруши на њихове домове. Први степен радова односи се на бушење земљишта, а мештани се надају да ће овај проблем бити решен за сва времена.

„Имали смо много проблема, изливање воде, пуцање потпорних зидова, наношење воде у пословне објекте, велике смо штете имали. Понекад смо и по неколико пута устајали у току ноћи, чим чујемо пуцање, крцање бетона ми одмах искачмо из куће јер није безбедно за становање. Пресрећни смо само да нам реше овај проблем и хвала нашој градоначелници што нас није заборавила, што је схватила тежину нашег проблема и одреаговала", рекао је Драган Марковић, мештанин.

Пре неколико месеци када је био у посети граду на Ђетини министара инфраструктуре, саобраћаја и грађевинарства Томислав Момировић са градоначелницом Ужица Јеленом Раковић Радивојевић потписао је уговор о санацији вредан 110.000 динара.

"Планирано је да радови на санацији клизишта потрају најдуже пет месеци, ово је проблем који се хитно мора решавати, а чекало се годинама. Клизиште прети како мештанима, тако и одвијању саобраћаја. Циљ нам је да обезбедимо овим људима нормалан живот и безбедно одвијање саобраћаја на овој деоници", изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Само клизиште угрожава како стамбене објекте, тако и водоводну мрежу, трафо станицу и регионални пут Ужице-Бајина Башта, а са комплетном санацијом решиће се вишедеценијски проблем грађана овог дела насеља Коштице. Влада Републике Србије преко Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обезбедила је неопходна средства у износу од 110 милиона динара.

РИНА


21.09.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO