Од тако великог човека остао је само мали споменик: За ово се за живота борила Радмила Милентијевић која је преминула у Њујорку, посмртни остаци чувеног научника још увек нису пребачени у Србију (ФОТО)

Професор Радмила Милентијевић, писац, историчар, бивши министар у Влади Савезне Републике Југославије и Влади Србије преминула је у Њујорку у 91. години години живота. Ова Српкиња остаће упамћена по храбром подухвату за целу своју државу које се никада није одрекла. Била је иницијатор да кости чувеног научника и истраживача који је променио свет, Михајла Пупина, пребаци на месту где и припађу - у његову Србију у место Идвор.


"Од тако великог човека остао је само овај мали споменик. Оно што је најболније јесте што је Пупинов гроб без крста, а сви знамо колики је он био Србин и колико новца је улагао у манастире, био је изузетно побожан и зато је јако тужно што на његовој вечној кући нема ниједно православно обележје. Његова кћерка својевремено је изјавила да је Пупин умро са жељом да се његови остаци пренесу у Србију коју је толико волео и која му је недостајала, међутим она је умрла и та задња жеља великог научника није испуњена“, говорила је за РИНУ, професорка Радмила Милентијевић.

22.09.2022.


Fotografije