Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Autor: RINA.rs


Угледали смо прасе како покушава да отвори капију и уђе у двориште: Гаро испао из приколице и дошао на врата Илића, несташни вепрић чудом преживео на Ибарској магистрали и успео да се спасе (ФОТО)


Чачак - Да нема смрти без судњег дана показало се и на примеру вепрића Гара. Купци из Пожеге по њега су дошли у Мрчајевце, а када су га поштено платили и натоварили у приколицу, кренули су назад. Међутим, несташни вепрић око 10 сати увече испао је из приколице на магистралу, а новопочени власници изашли су да га траже, али како је прасенце било црно као ноћ нису могли да га пронађу и наставили су пут. Следеће јутро, необичан гост појавио се у домаћинству Илића у селу Мојсиње.

"Угледали смо мало прасе, како гребе по капији и покушава да уђе. Пустили смо га унутра, било је сво мокро од кише. Ставили смо га у наш обор, нахранили и претпоставили смо да ће доћи неко да га узме, јер со мислили да је побегло некоме из села", каже за РИНУ Весна Илић.

Брзо се прочуло да је у Мојсиње стигло одбегло прасе, а тек после неког времена дошао је малдић из Мрчајеваца који је Гара продао Пожежанима да провери да ли је то он. Три дана након што су га изгубили, по вепрића су дошли и прави, нови власници.

"Само пуком срећом је избегао смрт на магистрали усред ноћи. Никоме није јасно како га на свом том путу нису ударила кола. Био је код нас три дана, а касније су га одвезли прави валсници којима је и испао из приколице", додаје Весна.

Након свега што је преживео, не би било фер да овај вепрић херој заврши у пршути и кобасицама за пар месеци. Али, одлука је на власницима.

РИНА


26.09.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO