Policajac iz Policijske uparve u Boru uhapšen je zbog odavanja informacija o nestaloj Danki     ·     Specijalistički timovi ušli u jezivi tunel u potrazi za Dankom iz Bora: Za njom tragaju više od 70 sati (FOTO)     ·     Težak sudar dva putnička vozila i jednog teretnjaka: Delovi rasuti po kolovozu u naselju Mrčajevci kod Čačka (FOTO)     ·     Beživotno telo muškarca pronađeno u uvali na poznatom hrvatskom ostrvu     ·     Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Довиђења Београде, на селу сам пронашaо своје парче раја: Марко напустио родни град и отишао на дедовину у Горњу Трешњицу, све више повратника бележи се на руралној територији општине Љубовија (ФОТО)


Љубовија - Да је метар његовог села, Америка цела, најбоље се на сопственом примерио уверио и рођени Београђанин Марко Ранковић који је одлучио да напусти велики град и врати се на своју дедовину, у село Горња Трешњица надомак Љубовије. Нетакнута природа, мир, живот без журбе и стреса само су неки од фактора који су утицали да се никад не покаје због своје одлуке. Многи су попут њега, током тешких корона година спас такође потражили у руралним подручјима, па је Марко одичио да се почне бавити сеоском туризмом.

"Корона ме је заиста вратила на село, нисам могао да бирам парче земље јер сам се вратио на дедовину, а добио сам парче раја. Подигао сам вајате у тренутно располажем смештајем за 12 особа, али су потребе много веће. Било је гостију из свих крајева Србије и без обзира што сам тек почетник у сеоском туризму, олако нас проналазе, на самој смо обали Дрине, каже за РИНУ Марко.

Кањон реке Трешњице, специјални резерват природе и станиште белоглавих супова, Торничка Бобија и лепоте реке Дрине чине општину Љубовија све примамљивијом дестинацијом за одмор, како домаћих тако и иностраних гостију.

"Оно што посебно радује јесте повећање броја регистрованих сеоских домаћинстава од стране младих људи који су спознали огромне потенцијале сеоског туризма у нашој општини, каже Милисав Вићентић, стручни сарадник за пољопривреду општине Љубовија.

Туристичка организација општине Љубовија пружа стручну подршку онима који су одлучни у намери да се баве сеоским туризмом, каже директорка Јелена Тешић.

"Пружамо све неопходне информације и смернице на који начин могу испунити услове за покретање туризма на селу до категоризације објеката. Ту смо да им дамо ветар у леђа и сигурна сам да ће Марковим корацима кренути и остали и препознати потенцијале које има Љубовија,пре свега, овде, на самој обали Дрине, у селу Горња Трешњица, закључује Тешић.

РИНА

 


27.09.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO