Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Увукао нам се страх у кости, мораћемо да напустимо домаћинства и препустимо њима: Ево шта остане када вам мечка закуца на врата, мештани немоћно гледају како им житовиње уништавају имовину (ФОТО)


Ивањица - Када предатор закуца на врата, никоме није свеједно. То је био случај и у подголијском селу Чапрић, у домаћинству Бранише Драмићанина. Крупан медвед се изненада појавио на његовом кућном прагу и иза себе оставио пустош. Настрадале су кошнице са пчелама које су са разлогом биле подигнуте високо на тераси, али то није спречило ову крупу животињу да дође до свог плена.

 - Поломила је све, шта ћу, када сам видео, само што ме шлог није ударио. Оборила је зид, поцепала је оно под чим су биле пчеле, како је она то све урадила, ја не знам, то је било на висини од скоро два метра, уопште не знам како је она могла то да дохвати, вероватно је била много велика мечка. Ово што је она урадила, ја не бих могао за два дана маљем и секиром - казао је за РИНУ овај несретни домаћин.

Малобројни мештани овог краја су у великом су страху за своју безбедност, јер су ове животиње заштићене законом, па им како кажу једино преостаје да планину препусте овим животињама. Због све чешћих упада у домаћинства, мештанима се увукао страх у кости.

- Од мечки не можемо да живимо, децу водим сваки дан у школу, бојимо се, жене не смеју да изађу из куће, плаше се да ће да их поједу, не знамо шта да радимо. Деца се плаше, не смеју сами да иду нигде, увече чим крене први сумрак закључавамо куће, мечке када дођу чујемо да пси лају, а ми смемо нигде да изађемо, а ипак не смемо ни да пуцамо јер су оне заштићене законом - додао је комшија Милоје Чапрић.

Ове животиње заштићене су законом, а за кривично дело убијања, мучења или повређивања предвиђене су новчане казне или казна затвора до три године. Новчане казне крећу се у распону од 1.200 до милион динара.

РИНА


30.09.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO