Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Чачани блокирали целу улицу, када чујете разлог одушевиће вас: Прикупили новац за лечење мале Нађе, она данас путује у Америку (ФОТО)


Чачак - Да људска доброта не познаје границе, прави су пример сви Чачани који су учествовали у најплеменитујем подвигу године, у прикупљању новца за лечење њихове суграђанке петогодишње Нађе Ђеровић, која болује од церебралне парализе. Једну од градских улица Чачани су затворили како би организовали хуманитарни базар под слоганом "Улица отвореног срца, за Нађин први корак", и тако прикупили новац у износу близу пола милиона динара.

 

- Желим да се захвалим свима који су данас дошли овде да нас подрже, Нађи је ово најбољи поклон пред сутрашњи одлазак у Америку. Новац је прикупљен, али то није све, након ове две операције које нас очекују у Америци, имамо још физикалних терапија које су пред нама како би се она што пре опоравила - казала је за РИНУ, Милица Ђеровић, Нађина мама.

 

На иницијативу васпитача вртића „Полетарац“, али и свих заинтересованих појединаца и компанија ова хуманитарна акција успешно је реализована, уз присуство великог броја Нађиних другара.

 

- Ово смо сви заједно дуго припремали и драго ми је да су се људи одазвали у овом броју. Све ово урадили смо са идејом да онолико колико можемо помогнемо Нађи да што пре стане на своје ноге. Овај величанствен догађан у њену част заиста враћа веру у љубав - рекла је директорка ПУ „Моје детињство“ Сузана Симеуновић.

 

У Хајдук Вељковој улици организовани су концерти и играонице који су употпунили овај догађаја најмлађим гостима. 

 

Она је до сада лечена у Бањи Kовиљачи, Бањи Трепчи, Специјалној болници за церебралну парализу и развојну неурологију, Научно истраживачком центру у Москви. Породица се до сад на разне начине носила са трошковима које изискује овакав вид лечења, који нису мали, и сада за њену коначну радност и осмех на лицу недостаје јако мало.

 

Помозимо и ми малој Нађи!

 

Слањем СМС поруке: Упишимо 946 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман946 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000823232-70

Уплатом на девизни рачун: 160600000082357996

 

РИНА


30.09.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO