Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Женим се до двадесетпете и доводим жену на дедовину у Семегњево: Најпознатији Златиборац очистио годину на факултету у року и не одустаје од села, Лука све постиже са својих десет прстију и чува чист образ (ФОТО)


Златибор - Док српска села остају све празнија, он је остао да својим рукама подигне дедовину. Најпознатији Златиборац Лука Црепуљаревић након уписаног факултета и честог боравка у граду и даље је остао доследан свом циљу, не жели дозволити да се угаси огњиште које су саградили његови деда и баба. 

 

- Ја сам за ових годину дана постао сигуран да су моја размишљања исправна и тиме сам стекао самопоуздање и уверење да сам на правом путу. Понекад бих се колебао, али нисам одустао од тог неког дечачког сна који сам испунио. Људи су у мени препознали ту неку искреност. Уз помоћ добронамерних људи који су ми дали ветар у леђа, масовним коментарима улили су ми велику храброст за све ово што радим, и испливао сам у народу као пример једног позитивног младог човека који жели да живи на селу и буде пример другима, рекао је за РИНУ Лука.

 

Да није било Луке сеоско домаћинство у Семегњеву било би на жалост као и свако друго у Србији. Пропало би, а куће се урушиле.

 

"Био сам решен да овом дому дам смисао, другачије је када има у њега неко да уђе и наложи ватру. Успео сам да кућу реновирам, да је адаптирам и једна породица да живи нормално. На овоме не желим да станем, хвала Богу да је све пуно и штале и амбари или и обори и ливаде, стоке имам доста, зимнице, све што треба једном домаћинству да се прехрани током зиме. Накупио сам довољно сена, пластеник и врт . Оно где сам ускраћен и што нисам могао да купим је механизација која ми је неопходна да могу сам обрађивати веће површине земље. Остало је још и да урадим шталу, како би стока имала пристојан простор где би боравила, а и где би паркирао механизацију, прича овај млади домаћин са Златибора.

 

Део циљева је остварио, уписао је факултет и успешно очистио годину у року. Није му отежавало то што живи на селу. 

 

- Оно што је следећи битан циљ јесте да се оженим, али не потенцирам до 25 године тј када се стекну сви услови да формирам породицу, искрен је Лука.

 

Овај младић додаје да је поносан на себе, јер иако можда нема, попут његових вршњака, скупе аутомобиле и најновији телефон, зна да је све оно што има стекао својим поштеним радом. "Оно што поједем сам сам узгајао, направио.. на то сам највише поносан. Можда и немам много, али образ ми је чист, а то је најважније, закључује овај Златиборац. 

 

РИНА


04.10.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO