Seoba medveda na Povlen: Lovci primetili tragove krupne životinje svuda u lovištu, došle najmanje tri odrasle jedinke i njihovi mladi (FOTO)     ·     Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·    


Autor: RINA.rs


Језив масакр у селу код Пријепоља, пси луталице упале у тор у поклали овце: Милићу током ноћи предатори преполовили стадо, покушао да их излечи било безуспешно (ФОТО)


Пријепоље - Да су дивље звери веома гладне и никад ближе кућама потврђује још један пример. Једини становник под Јадовником у селу Шћепаница, Милић Аврамовић проживео је бесану ноћ, када су пси луталице упали у његов тор и заклали чак 23 овце. Како и сам каже, ни сањао није да се тако нешто може десити.

 

- Усред ноћи упали су и кренули редом да нападају. Покушао сам са лампом да их уплашим и растерам али већ је било касно. Призор који који сам угледао тог јутра је језив. Откинути делови тела, прегрижени вратови и вимена натерали су ми сузе на очи и остаће ми заувек урезани у памћењу", каже за РИНУ Милић.

 

Он додаје да је овце које су успеле да преживе овај маскр, покушао да лечи и сачува свако грло, али је било безуспешно.

 

- Мазао сам им ране јодом, међутим мрави су почели да их нагризају и ветеринари су ми рекли да позовем камион и да их уклоним што сам учинио. Док нису стигли сјатили су се и гавранови чак и белоглави супови који су јели лешеве. Права катастрофа, истакао је Аврамовић.

 

Милић каже да му је овчарство једини извор прихода, јер захваљујући томе преживљава током зиме. Једина добра ствар у читавој овој ситуацији јесте што га комшије из суседних села нису оставиле на цедилу и притрчале су у помоћ.

 

- Ово је прејак ударац на мој кућни буџет. Преостаје ми само да сво ово домаћинство напустим и препустим дивљим зверима, а ја да уграду потражим себи нови живот, јер у овом селу некада је било осам домаћинстава, сада сам остао да се борим сам и будем препуштен на милост и немилост предаторима који круже овим простором - закључио је он.

 

Оно што овог Пријепољца плаши јесте што тек иде зима а самим тим и животиње због глади крећу у поход, па се боји да ли ће његово стадо бити поново на удару.


РИНА


31.10.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO