Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Неприкосновена краљица инстаграма и Михољског лета: Најдужом гондолом на свету током октобра се возило чак четири пута више туриста него прошле године, фотографије са Златибора обишле свет


Чајетина - Михољско лето многе је довело на једну од најлепших српских планина, па је Златибор у октобру био пун посетилаца. Као најпожељнији садржај поново се показала краљица међу атракцијама - Голд Гондола. Радила је само викендима, али забележен је раст од 40 одсто у односу на исти период перетходне године. Најпосећенији је био последњи викедн у десетом месецу када се најдужом гондолом на свету возило преко 4100 путника.

"За десет дана михољског лета, Голд гондола је била избор за 16 000 путника који су имали прилику да уживају на свежем ваздуху и другачијем доживљају планине. Поређења ради, прошле године, број путника је био 11 600, а гондола је тада радила 25 дана. Дневни просек овогодишњег октобра био је 4 пута већи него претходне године. Продато је дупло више карата него у истом периоду раније", кажу у ТО Златибор.

Поред живописног планинског амбијента који је путницима инспиративан за фотографисање од скоро су на располагању и нове инстаграмичне тачке које су брзо постале популарне на друштвеним мрежама. Прегршт забавних и друштвено одговорних активности обележило је дивну јесен на гондоли.

Радост и узбуђење обележили су Дечију недељу на гондоли почетком месеца када су основци и предшколци са територије Општине Чајетина на забаван начин боље упознали лепоте свог краја.

Током октобра приређена је екотерапија поводом Месеца борбе против рака дојке поруком да је „жена синоним за храброст“ у сарадњи са ужичким саветовалиштем „Јефимија“, српским форумом против рака дојке „Европа Дона Србија“, удружењем „Жена уз жену“.

„Од велике је важности подршка женама које се боре са раком дојке. Као друштвено одговорно предузеће, које и само промовише здраве стилове живота, савим је природно да удружимо снаге у борби против ове болести савременог доба“, рекла је том приликом Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гондола Златибор“.

РИНА

 


04.11.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO