Неприкосновена краљица инстаграма и Михољског лета: Најдужом гондолом на свету током октобра се возило чак четири пута више туриста него прошле године, фотографије са Златибора обишле свет

Чајетина - Михољско лето многе је довело на једну од најлепших српских планина, па је Златибор у октобру био пун посетилаца. Као најпожељнији садржај поново се показала краљица међу атракцијама - Голд Гондола. Радила је само викендима, али забележен је раст од 40 одсто у односу на исти период перетходне године. Најпосећенији је био последњи викедн у десетом месецу када се најдужом гондолом на свету возило преко 4100 путника.

"За десет дана михољског лета, Голд гондола је била избор за 16 000 путника који су имали прилику да уживају на свежем ваздуху и другачијем доживљају планине. Поређења ради, прошле године, број путника је био 11 600, а гондола је тада радила 25 дана. Дневни просек овогодишњег октобра био је 4 пута већи него претходне године. Продато је дупло више карата него у истом периоду раније", кажу у ТО Златибор.

04.11.2022.


Fotografije