Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Урнисан је и запаљен, у њему се скупљају локални хулигани и сваку ноћ пију: Мештани ужичког насеља Турица у паници и страху, зграда старог Студентског дома постала је право ругло града и депонија (ФОТО)


Ужице - Када је изграђен нов Студентски дом у ужичком насељу Крчагово, нико није ни претпоставио да ће онај претходни у Турици за врло кратко време постати право ругло и срамота града на Ђетињи. Локални хулигани уништили су овај простор, а зграда управе, студентска менза и простор у ком је боравио велику број студената данас изгледа више као депонија која угрожава становнике тог дела града, али и малишане у оближњем вртићу.

„Нико више о том простору не води рачуна, урнисан је, запаљен, стварно је једно ругло насеља Турица. Мештани се буне, око куће гледају паљевину, ишли су у општину да питају ко је задужен за то, али они су рекли да нису надлежни и то сада тако све стоји. Увече се овде скупљају људи, пију, банче, износе кревете и све остало шта им треба", рекао је за РИНУ Душко Паљак, мештанин насеља Турица.

Ове бараке тренутно су под ингеренцијом Владе Републике Србије, па самим тим град Ужице не може нити рушити постојећи објекат, нити градити нови док поступак не буде готов.

"Предметни објекти су својина Републике Србије и њима располаже Републичка дирекција за својину којој је након пресељења на нову локацију упућен захтев за пренос права својине са Републике на локалну самоуправу, односно град Ужице. Сам поступак је у процедури и након доношења одлуке Републичке дирекције за имовину биће предузете радње на предметним објектима", рекла је Љиљана Кузмановић директока Студентског центра Ужице.

Да је овај објекат права темпирана бомба и да постоји велики ризик од избијања ватрене стихије у њему, најбоље показује и догађај из маја ове године када се стари Студенстки дом у Турици запалио, а том приликом причињена је огромна материјална штета.

РИНА


10.11.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO