Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Паркинг највећа ноћна мора за Чачане: Због једне парцеле заустављена градња јавне гараже, у њој је спас и решење дугогодишњег проблема


Чачак - Већина возача широм Србије већ годинама уназад мучи исту муку – како пронаћи паркинг место. Недостатак паркинг простора за аутомобиле, Чачак је сврстао у сам врх и представља горући проблем овог града. Као једино решење овог проблема истиче се изградња јавне гараже.

 

- Нисмо одустали од јавне гараже. У самом пројекту је дошло до проблема. Једно физичко лице власник је једног малог дела парцеле код такси станице. Покушавамо да са тим лицем нађемо заједнички језик, како би превазишли овај проблем и кренули са израдом пројектно техничке документације - рекао је за РИНУ, Милун Тодоровоћ, градоначленик Чачка.

 

Јавна гаража код такси станице прекопута Малог парка није једини објекат те врсте чије се изградња планира. Чачак би кроз неколико година требао да добије чак три таква паркиралишта чиме би се решио проблем, који дуго година уназад мучи возаче.

 

- Гаража код такси станице ће бити најважнија у самом центру града. А пре него што кренемо са њеном изградњом, ућићемо у израду пројектно техничке документације за гаражу код Желовог терена. Очекујем да ће туда до краја године проћу Булевар војводе Путника и то ће бити важно место за јавно паркирање у граду. Надам се да ћемо следеће године урадити пројектно техничку докуметнацију и за јавну гаражу у Синђелићевој улици - казао је градоначелник.

 

Градоначелник је најавио да ће по завршетку изградње Булевара војводе Путника бити за моторни саобраћај затворена Улица жупана Страцимира које ће бити претворена у пешачку зону.

 

- Убрзо ћемо затворити Улицу жупана Страцимира и то ће бити пешачка зона. Тих 17 паркинг места који се налазе у овој улици биће премештени као попречно паркирање у Улицу Јарослава Кужеља. Ту нећемо ништа изгубити али је то свакако мало пркинг места - рекао је Тодоровић.

 

Градоначелник је рекao да се завршава идејни пројекат за повећање паркинг емста код Техничке школе и Основне школе „Вук Караџић”, као и да ће Технички факултет добити нови паркинг.

 

- Код Техничког факултета има доста неискоришћеног простора. Пошто смо омогућили агрономнском факултету да има паркинг за запослене, а сада и за посетиоце, омогућићемо и да Технички факултет има са задње стране паркинг за рпофесоре и наставнике, а да са предње остане простор за паркирање посетилаца - истакао је Тодоровић.

 

Он је додао да саобраћајна студија предвиђа да по завршетку Булевара војводе Путника први саобраћајни прстне у граду на Морави буде једносмеран, као и да ће се са и са стручњацима са Саобраћајног факултета из Београда видети шта се још може учинити како би Чачак добио додатна паркинг места.

 

РИНА


10.11.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO