На овом српском стадиону у доба короне одиграна је најпосећенија утакмица у Европи: Ариљци стајали по брежуљцима изнад терена, а сада су ту изграђене нове трибине (ФОТО)

Ариље – У тешкој 2020. години када је услед епидемије корона вируса била затворена читава Србија, а сви спортски догађаји или су били одложени или су се играли без публике само је једна фудбаласка утакмица у читавој Европи тада имала неколико стотина гледалаца. Верни навијачи окупили су се на брежуљцима изнад стадиона у Ариљу како би гледали локлани дерби, јер трибине нису имали. Сада, две године касније то се и те како променило па ће стадион чувен по овом догађају коначно добити изглед какав заслужује.

"На трибине су Ариљци спортског духа дуго чекали, а већ следеће године биће спремне за коришћење. Пројекат је у завршној фази, треба да се ураде заштитне ограде и седишта која ћемо у току наредне године успети да исфинансирамо и да реализујемо и надамо се да ће трибине бити спремне за коришћење, пуне гледалаца и публике”, рекао је за РИНУ Радиша Стефановић, заменик председника општине Ариље.

12.11.2022.


Fotografije