Како је израстао у овакву громаду то само Бог зна, не само патике већ му је и кревет мали: Милиша је прави сеоски џин, носи број 54 и за себе једва проналази обућу па најчешће иде бос (ФОТО)

Лазаревац - Са необичним проблемом суочава се Милиша Јовановић из села Арнајево смештеном подно планине Космај. Нико није веровао, па ни он сам, да ће у висину израсти преко два метра, а коначан број обуће коју носи бити 54. Мада, кад дође зима и обује вунене чарапе, тада обућа мора бити бар за још један број већа. Пре две године последњи пут је успео да нађе пар обуће који му је одговрао и то преко наруџбине, јер тако велике димензије патика и ципела ретко се могу наћи у слободној продаји. Док се ове наручене не израде и не стигну на кућну адресу, Милиша носи шта има и то док се не распадне. Због тога се неретко по свом домаћинству креће бос јер му је тако и најлакше.

"Три године носим једне патике и већ су на истеку, носим их сваки дан на посао и око куће. Други пар који сам платио 150 евра користим за свечане прилике, кад идем на вашаре, свадбе и весеља. Оне су ми стигле из Немачке. Раније и није било толико тешко наћи одговарајућу обућу за мене, јер је џиновске примерке производила фабрика Борово у Хрватској. Имали су калупе свих димензија, када наручиш платиш пола, а остатак када ти стигну. Од тренутка када се она затворила настале су моје муке", прича за РИНУ овај сеоски горостас.

12.11.2022.


Fotografije