Кад прођете кроз та врата као да сте у другој димензији, све је нестварно: Ово је највећи Врт лептира у Европи, изграђен у облику инскета и простире се на преко 7.000 квадрата, напољу десет а унутра тропска клима и 30 степени (ФОТО)

Конија / Турска - Нестваран и један од највећих на свету, Тропски врт лептира, смештен је у регији Анадолија у турском граду Конија. Јединствена башта изграђена је управо у облику овог инсекта, а простире се на преко 7.000 квадратних метара. Творци овог комплекса ништа нису препустили случају, па су унутар њега направили праву тропску климу која је природно станиште бројних врста које су у овом врту налазе.

"Остао сам фасцинран, јер у том Врту лептира они слободно лете и некi од изузтено ретких, али и огромних примерака вам слећу на раме, можете чак и да их додирнете. Доживео сам Турску из једног потпуно другачијег угла. Сама чињеница да је новембар а напољу је хладно, кад уђете унутра као да сте ушли у неку другу димензију и у неку тропску прашуму. Непоновљив осећај, штета је што у Србији нема нешто слично је рби дефинитивно било фантстична туристичка атракција", рекао је за РИНУ Алем Ровчанин из Пријепоља који је обишао ово нестварно место.

12.11.2022.


Fotografije