Лопов који је узимао новац из цркве није православац: Мушкарац се лажно представљао као Растко, тражио благослов и до сада "опустошио" неколико богомоља, нови детаљи срамне крађе у Коњевићима

Чачак - Вест да је непознат мушкарац украо новац из цркве у Коњевићима код Чачка јуче је обишла Србију. Овај срамотан чин забележиле су сигурносне камере, на којима се јасно види мушкарац средњих година како узима прилоге који су стављени поред и испод олтара. Полиција за њим још увек трага, а иако се представљао као велики верник испоставило се да овај лопов није чак ни православац већ највероватније исламске вероипсовести.

- Крадљивац који је на крајње перфидан начин оскрнавио Цркву Светог цара Константина и царице Јелене представљао се лажно. Према мојим сазнањима он је био друге вере, а лажно је користио име Растко Бјелић налик Светом Сави. Долазио је неколико пута током седмице тражећи благослов да се моли вртећи истрошену бројаницу која је указивала да је он дужи низ година верник, казао је за РИНУ, протојереј Миодраг Тодоровић старешина цркве.

14.11.2022.


Fotografije